O poveste despre pizza

O poveste despre pizza

De unde provine pizza?

Pizza a devenit cea mai populară mâncare din ultimii ani și este considerată imaginea reprezentativă a conceptului Fast Food. Mii de pizza se mănâncă zilnic, dar ne-am oprit vreodată din mâncat să ne întrebăm de unde provine aceasta?

Oamenii cred că pizza a fost inventată de către italieni, dar originile ei merg mult mai departe, până în vremurile antice. Este cunoscut faptul că babilonienii, israelienii, egiptenii și alte culturi antice din Estul Mijlociu mâncau o pâine rotundă din aluat necrescut peste care puneau ulei de măsline și condimente naturale, din plante. 

Aceea pâine a fost  se regăsea și în Grecia sub denumirea de “pită”.

Legătura cu Italia

Cu toate acestea locuitorii din regiunea Napoli din Italia au fost cei care au transformat pizza într-un dintre cele mai consumate feluri de mâncare de pe planetă. Prima menționare a pizza este  într-un text latin din anul 997 descoperit într-un orășel din sudul Italiei. Pe la începutul anilor 1900, pizza  a început să câștige teren și în America, datorită imigranților italieni, mai ales în New York și Chicago, orașe în care și astăzi trăiește un număr mare de italieni.

Astfel cu pași mici dar siguri pizza a devenit un simbol reprezentativ al mâncării italiene și unul dintre cele mai iubite preparate din lume.

Pentru că nimic nu se compară cu gustul delicios al unei pizza proaspăt scoasă din cuptor.

Leave a Reply